Föreläsningar och Paneler

 

Föreläsningarna som Örcon erbjuder under koventet är:

Att bo och studera i Japan:

Andreas Edvardsson kommer att föreläsa och svara på frågor om hur det är att bo- och studera i Japan – direkt från Japan!

Vad är HEMA?

HEMA Står för “Historical European Martial Arts” och innebär att man återskapar historisk europeisk stridkonst.
Anders Nilsson, från Mittnorrlands Historiska Fäktskola, kommer och föreläser om historisk stridskonst i europa, främst vendeltiden och framåt. Ni kommer få lära er varför vi har riddarrustningar, hur de har utvecklats och hur man slogs i dem. På plats kommer det att finnas hjälmar, ringbrynjor, svärd, spjut, mm och förutom allt detta kommer det även att finnas möjlighet att testa på olika övningar med ett långsvärd.

Fandubbing workshop

För er som varit på Örncon de två senaste åren så vet ni att vi haft Swedishkuriboh på besök, som haft föreläsning om hur det kommer sig att han valt att översätta YU-GI-OH! abbriged till svenska och vad för utrustning, mm han använder sig av. I år så kommer ni få möjlighet att själva testa på att dubba lite olika klipp.
Vi kommer också att ta hjälp av youtubern MewDenise, som håller på med dels fandubbing, men även sjunger fantastiska översatta covers på anime intros.